Výběr komínu pro horní připojení krbových kamen

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 19.03.2015 10:41

Můžete popsat, co mám zohlednit při výběru komínu pro krbová kamna s připojením do stropu? V 1.patře domu chci ocelový komín zabudovat do nábytkové stěny. Vybral jsem si krbová kamna HWAM 3130 s použitím otočného podstavce. Plánky domu máte k dispozici. Děkuji. V.N.

Autor: ADMIN

Dobrý den,

podle posouzení plánů domu a informací, které od Vás mám, doporučuji následující postup pro instalaci Vámi vybraných krbových kamen. Krbová kamna, tak aby stála od zadní stěny cca 8-10 cm, což je ideální bezpečný odstup pro manipulaci s kamny, potřebují připravit kulatý prostup betonovým stropem kulatou chráničkou o vnitřním průměru 20 cm. Střed tohoto prostupu pro komínové připojení se snažte situovat cca 28 - 30 cm od stěny domu, u které budou krbová kamna stát. Tento rozměr je dostatečný ještě pro pozdější případné povrchové úpravy stěny například kamennými pásky. Rozměr umístění komína jsem zohlednil i pro následnou instalaci ocelového komína v 1.NP tak, aby mohla být použita 10 cm silná izolační vrstva třívrstvého nerezového komína pro použití k zastavění nábytkovou stěnou v 1.podlaží. Při zařizování interiéru v 1.patře Vašeho domu pak bude dostatečná vnitřní hloubka nábytkové stěny 50 cm.

Berte prosím tento můj návrh jako doporučení řešení na základě konzultací, které jsme spolu vedli tak, jak bych stavbu, bydlení a výběr krbových kamen a komína řešil pro sebe. Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00