Krbová vložka do pasivního domu

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 15.04.2015 15:10

Dobrý den, poptávám krbovou vložku se samostatným přívodem vzduchu do pasivního domu. děkuji za nabídku.

Autor: ADMIN

Dobrý den, paní S......á,

těší mne, že Vás oslovily krbové vložky z produkce firmy HWAM. Přestože nemám dostatek informací o Vašem domě, domnívám se, že vhodná by byla krbová vložka HWAM i 30-50 s horním zdvihem dvířek nebo stejná krbová vložka i 30-50s s otevíráním na klasických pantech do strany v ceně 67.800,-- / 61.900,-- včetně snížené sazby DPH určené pro instalaci do domů určených k trvalému bydlení. Pro ilustraci posílám odkaz http://www.krbova-kamna-hwam.cz/produkty/krbove-vlozky/

Pro další výběr a konzultaci Vám rád budu k dispozici. Vratislav Janeček


Autor: Neveřejný
Datum: 15.04.2015 15:18

Dobrý den,

Děkuji za odpověď. Pro upřesnění…v domě již bydlíme druhým rokem a vše ohledně externího přívodu vzduchu máme připravené. Ohřev vody máme bojlerem a topení řešeno elektrickými rohožemi v anhydridu s regulační jednotkou. Krbovou vložku si představujeme v moderním designu. Krb bude ve stěně, žádné přizdívky ani parapety… V příloze přikládám tepelné ztráty.

Autor: ADMIN

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci i další informace, které mě pouze utvrdily, že mnou navržený směr volby je správný.

Já osobně neberu příliš v potaz tabulky tepelných ztrát, pro mne je vždy důležitý prostor a předpoklad správného používání a očekávání od krbové vložky jako doplňku, tedy sekundárního topení. Uvedená krbová vložka je díky regulaci přizpůsobivá rozpětím svého výkonu Vašemu prostředí. Krbová vložka je dvouplášťová, proto ani již použité zdící materiály nejsou překážkou a její instalace je tedy snadná (nebo alespoň snažší). Myslím, že ani centrální vysavač není překážkou k jejímu používání dokonce i bez použití externího připojení vzduchu, ale protože nevím, jak je vedení dlouhé a nevidím ani předpokládané umístění krbu, myslím, že na tyto "drobnosti" je ještě čas.

Pro inspiraci a představu Vám posílám odkaz, který jsem tento týden objevil: https://www.facebook.com/krbova.kamna.hwam  a samotný článek: http://ondrej182.blogspot.cz/ - zde je nutno rolovat níže.

Přeji hezký den. Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00