Krbová kamna pro projekt Zelená úsporám

Zpět


Autor: G.B.
Datum: 25.03.2014 12:16

Dobrý den, projektant mého pasivního domu po mně požaduje výběr krbových kamen zařazených do seznamu výrobků k Nové zelené úsporám. Nabízíte od firmy Hwam takový produkt, který by vyhovoval jako zdroj doplňující el. přímotopy? Miroslav H.

Autor: ADMIN

Lituji, že Vás musím zklamat, ale žádná krbová kamna nemohou být registrována v seznamu výrobků určených ke splnění podmínek dotační akce Zelená úsporám. Pravidla zápisu jasně definují stavební materiály, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky ... a případně krbová kamna a krby s vodním výměníkem. Samostatná krbová kamna jsou z uvedené možnosti vyloučena. Již samotný pojem pasivní, či nízkoenergetický dům použití zdroje kombinace elektrických přímotopů a vodního výměníku však pro svůj výkon a nutnou instalaci samostatného vodního okruhu a i akumulačního zásobníku vylučuje, případně značně limituje.

Krbová kamna HWAM pro svůj minimální vliv na zatěžování životního prostředí a ekonomický přínos do výdajů v rodinném rozpočtu jsou vhodným doplňkovým, sekundárním tepelným zdrojem, který je zároveň krásným, i technicky zdařile propracovaným solitérem v mobiliáři současného bydlení. Doporučuji Vám tedy v projektu využít jiné výrobky v počtu potřebném pro dosažení kritérií uvedených v "Nové Zelené Úsporám" a výběrem krbových kamen si pouze činit osobní radost bez omezujících limitů a předpisů dotačních programů.

Konvekční krbová kamna HWAM Vám pomohou vytvářet rovnoměrné tepelné klima a pohodu domova a v případě Vašeho zájmu o ně Vám rád budu pomáhat s jejich výběrem.                                                                    Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00