Krbová kamna HWAM 2640 ?

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 24.09.2015 10:40

Dobrý den, 

V návaznosti na náš telefonický rozhovor Vám zasílám půdorys plánovaného přízemního domu.

Kamna oproti stávajícímu návrhu krbu v rohu u vnější stěny bychom rádi posunuli k vnitřnímu nároží pokoje směrem ke kuchyni.

Prosím o zaslání připojovacích rozměrů pro přesnější naplánování přívodu vzduchu podlahou a umístění komínu.

Vámi zmíněná varianta rovného vývodu do stropu by nám asi vyhovovala nejvíce.

Vybraná kamna 2640 jsou výkonově nejmenší?

Dodávku předpokládám v dubnu 2016.

Autor: ADMIN

Na základě dokumentace bych upřednostnil asi krbová kamna HWAM 3120, která jsou výkonově srovnatelná, ale vzhledem ke svému elipsovitému tvaru působí u stěny plošším a širším dojmem. Samozřejmě oba modely splňují všechny požadované parametry a myslím, že v současné době ještě není nutné konkrétní rozhodnutí. Jeden rozměr je v tuto chvíli jistý. Spodní přívod externího vzduchu podlahou pod kamna doporučuji o světlém průměru 100mm od čisté stěny 26 cm na střed otvoru.

Umístění od rohu místnosti směrem ke vchodu bych však doporučoval již nyní konzultovat s dodavatelem komína, protože osa komína i vzduchu spolu korespondují a bylo by vhodné při umisťování krbových kamen vycházet z průchodu střešní konstrukcí, aby nebylo nutné vybočení komína kvůli krovu. Nemáte-li svého dodavatele třívrstvého komína, mohu Vám doporučit kontaktovat kominíka pana B.Třísku, který Vám vytvoří cenovou nabídku a provede Vás stavbou až k zatopení. Telefon je 777 254 339.

Kdybyste měl problém se spojením, dejte mi vědět, zařídím to. Pro další informace, případně pomoc Vám rád budu k dispozici. Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00