Krbová kamna bez elektřiny

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 29.01.2016 15:43

Momentalne mame rozostavany rodinny dom na Slovensku a ako sekundarne kurenie by sme chceli krbovu pec HWAM.

Zial potrebujme krbovu pec ktora je nezavisla od elektriky.( sme v nadmorkej vyske 700n.m a v zime mame caste vypadky prudu) , ma HWAM aj taketo vyrobky ?  

Robite aj dodavky  na Slovensko ?

Autor: ADMIN

Samozřejmě krbová kamna HWAM jsou nezávislá na elektrice, topí se v nich dřevem, případně dřevěnými briketami. http://www.krbova-kamna-hwam.cz/

Pokud budete mít zájem o radu při výběru vhodného modelu, rád Vám při bližších informacích pomohu.

Dodání na Slovensko  a instalace do připraveného komína je pro nás běžnou praxí. Platba je možná bankovním převodem na účet v Korunách nebo na EUR účet přepočtem 27 Kč/ 1 EUR. http://www.krbova-kamna-hwam.cz/dwn/cenik/cenik-hwam.pdf

Ceny jsou včetně 15% DPH pro soukromou osobu k účelu bydlení nebo bez DPH při objednávce na firmu (např. stavební).

Doprava s instalací na Slovensku je s příplatkem k ceníkové ceně cca 1.500,-- Kč.

Krbová kamna závěsná, stojící do rohu, ke stěně, do prostoru se zapojením nahoru do stropu – všechny varianty jsou možné dle Vašeho výběru. Jen z důvodu uživatelského komfortu bych Vám doporučil záměnu modelu 26xx za 31xx a věnovat pozornost provedení c –classic (kovový přiznaný rám dvířek) nebo m-modern (čelní pohled sklo s černým orámováním v jedné ploše)

Rozdíly v provedení dvířek Modern / Classic

Vysvětlení označení variant uvádíme na příkladu: HWAM 3120c - (Classic) provedení s klasickými rámovými dvířky otevíranými na pantech do stran. HWAM 3120m - (Modern) provedení s moderními dvířky, která jsou čelně prosklená po celé ploše, otevíraná na pantech do stran. Takto jsou krbová kamna HWAM popsána a členěna v platném ceníku.

Přeji Vám spokojený výběr. Vratislav Janeček


Autor: Neveřejný
Datum: 01.02.2016 14:23

Dobry den pan Janecek,

Som velmi rada ze ste ochotny nam prijst nainstalovat krbovu piecku aj na Slovensko. Momentlane mame len zakladovy dosku a pripravujem dokumentacie pre vyrobu CLT panelov (drevodom  montaz domu by mala prebehnut April – Maj 2016 )

Bude to NED a preto aj piecka by mala mat vykon do 5-6Kwh max. Bude to sekenduarny zdroj kurenia, primarny je elektricke kurenie heatflow.

Chcem sa opytat ake parameter by mal komin ak by sme sa rozhodli o HWAM pripevnene na komin. ( nosnost , nejake specialne uchytky) ako je tam rieseny provod vzduch ?

V zakladovej doske uz mame otvor na privod vzduch , ako je privod vzduchu rieseny ked je piecka zavesena na komine ?

V prilohe Vam zasielam aj projektovy dokemnataciu kurenia a plan domu.

Neplanujete ist na nejaku vystavu s Hwam pieckami na Slovenkso (CONECO) alebo niekde do Brana , chcela by som si ich pozriet do detailov.

Autor: ADMIN

Lituji, ale všechny veletrhy a výstavy jsme postupně zrušili z důvodu nehorázných finančních požadavků pořadatelů. Těmito náklady jsou následně ovlivňovány ceny výrobků pro klienty a společně s nesmyslnou politikou slev není možné stanovit reálnou a poctivou cenu, která je naprosto transparentní. V případě, že není možná návštěva u nás, dodáváme všechny dostupné informace, aby výběr i příprava probíhala s dostatečným časovým předstihem.

Děkuji Vám za svěřenou dokumentaci, ze které jsem lecos vyčetl a pokusím se Vám dát návrh:

  1. Varianta Vašeho požadavku je možná, ale Vaše řešení nepovažuji za praktické. Vy objednáváte, my dodáme, ale…. Komín i kamna zabírají příliš mnoho prostoru, svým sáláním budou nepříjemná na záda blízkosedících stolovníků, pohled do ohně bude ze sedačky i z kuchyně blokovaný jídelním stolem, případně vyšším opěradlem židle. Průchod mezi kamny a stolem je minimální a případné neopatrné odsunutí a pád židle může vést k poškození.
  2. Já pro sebe si stejnou věc nyní řeším přesunutím stojících krbových kamen HWAM 3120 (sám jsem si však zvolil 3130) zapojená interiérovým černým kouřovodem vzhůru do stropu s přechodem na třívrstvý ocelový komín, procházejícím střešní konstrukcí bez kolena, kdy místo inspekčního komínového otvoru používám samotná kamna a jejich popelník. Externí vzduch v takto velkém prostoru neřeším, přívod mám zaslepený, protože je zcela nepotřebný, v případě „nedostatku“ vzduchu, který nehrozí mám větračku okna, kterou nejsem povinen mít neprodyšně uzavřenou. Krbová kamna bych jednoznačně umístil do nejvzdálenějšího rohu mezi francouzká okna vedle televize. V případě nedostatku prostoru, bych raději přesunul velkou televizi na kloub tak, abych jí mohl sledovat ze sedačky, jídelny i kuchyně, tedy na stěnu místo zamýšleného zděného komína.  Na podlahu tvrzené sklo ve tvaru kapky, zásobník na dřevo kulatý vedle kamen v originálním praktickém provedení … Promiňte mi mou smělost ve vyjádření názoru, který Vám dokládám pro představu obrázky v příloze.

Ve svém návrhu vycházím z doměnky, že se jedná o jednopodlažní dům s plochou střechou. Přeji Vám hezký den. Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00