Horní nebo zadní komín pro krbová kamna závěsná ?

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 04.01.2016 16:00

Dobrý den, k připojenému projektu mám dotaz jaké je nejvhodnější připojení krbových kamen HWAM 3620 ve variantě zavěšení. Mám v úmyslu krbová kamna zavěsit vedle komína, ale aby koleno nebylo vidět v obýváku, tak projít rovně kouřovodem stropem a koleno zapojit až nad podlahou v horní místnosti. Je možná taková realizace? Děkuji za Váš názor.

Autor: ADMIN

Instalace krbových kamen HWAM na komín.

Dobrý den, děkuji Vám za Vaši důvěru a dotaz ohledně mého doporučení připojení krbových kamen HWAM s přihlédnutím na projekt Vašeho domu. Rozhodně dedoporučuji instalační postup tak jak jste ho naznačil ve Vašem dotahu. Ne proto, že by realizace nebyla technicky možná, ale domnívám se, že z uživatelského pohledu by kouřovod vedený ze zavěšených krbových kamen do stropu podél zděného komína, který je v interiéru přiznaný, tedy vystupující z rovné stěny, nebyl estetickým prvkem, který by byl Vaší chloubou. Navíc koleno v ložnici, které by muselo být řešeno pravděpodobně v nerezovém provedení třísložkového izolovaného komína, nemá v ložnici v horním patře také vhodné designové uplatnění.

Doporučoval bych Vám vybírat z nabídky volně stojících krbových kamen, nejlépe z řady krbových kamen HWAM 31.., která jsou elipsovitého tvaru základny a tato kamna bych umístil do růžku vedle komína v úhlu 45´do obývacího prostoru a současně jídelny se zadním, tedy skrytým komínovým připojením.

Pro krbová kamna HWAM 3620, která jste si vybral, tedy závěsnou variantu, bych doporučoval změnu umístění a připevnění přímo na komínové těleso s použitím zcela skrytého zadního kouřovodu. Touto změnou dosáhnete výrazného zlevnění instalace i použitého materiálu kouřovodů a kolen, lepších tahových vlastností komína a v neposlední řadě dokonalého designového a bezchybně funkčního prvku doplňkového, sekundárního topení ve Vašem novém domě.

V případě Vašeho zájmu Vám budu rád nápomocen radou, ale jsem připraven respektovat Vaše přání, i když v uvedeném dotazu mám k takovému řešení mnoho výhrad. Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00