Výpočet cen krbových kamen

Zpět


Autor: Zuzana J.
Datum: 16.05.2014 11:07

Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte slevové akce nebo jak lze získat vaše krbová kamna levněji. Krbová kamna HWAM se mi velice líbí, ale manžel argumentuje, že kamna od některých jiných firem koupí až s 30% slevou. Děkuji za odpověď.

Autor: ADMIN

Dobrý den. Velmi Vám děkuji za takto přesně formulovaný dotaz, na který Vám odpovím trochu obšírněji. S podobnými otázkami se setkávám téměř každý den a né vždy mám příležitost na ně odpovědět detailně a fakticky.
Dánský výrobce HWAM nám předává každý rok v červnu ceník platný od 1.7. pro novou sezonu. Tento ceník je tvořen hlavně na základě cen materiálů na světových trzích a cen smluvních dodávek od subdodavatelů, např. cen oceli, keramického skla (Japonsko), litinových prvků (Belgie), vnitřního obkladového materiálu Skamolu z horniny z Jihoafrické republiky, přírodního mastkového kamene (Finsko), vnějších obkladových materiálů (Německo) atd. Tyto cenové podklady zodpovědně zpracováváme pro český a slovenský trh, kde máme smluvní statut výhradního dovozce a zástupce (Jakon s.r.o.). My musíme dbát na absolutní minimalizaci dovozních, obchodních a distribučních nákladů, vycházet z daňových zákonů, devizových kurzů a nést i kurzová rizika. Výsledkem pro nás musí být nekompromisně zodpovědná cenová nabídka pro zákazníka, který si u nás krbová kamna a krbové vložky Hwam a Wiking vybírá ze sortimentu s transparentními a jasně prezentovanými cenami.
Výrobce Hwam kompletuje každý konkrétní model dle konkrétní specifikace až na základě objednávky, tzn. nevyrábí skladové zásoby, které by následně měly vliv na ceny. Víme, že touto politikou jdeme proti trendu "žádaných slev", ale rozhodně nechceme a nebudeme tvořit ceníky nadhodnocované, ze kterých následně budeme podle momentální nálady, obchodních tlaků, sympatií ke konkrétnímu zákazníkovi a pod., velkoryse udělovat slevy. Ze zkušeností například na veletržních akcích vím, že zákazník si odváží od vedlejšího stánku kamna, která původně ani nechtěl, ale dostal na ně velkou slevu. Zajímá ho pouze objem slevy, kterou je zaslepen a neuvědomuje si, že za konečnou výslednou cenu si koupil také výrobek této ceně odpovídající. Vím, že "stavitel-řemeslník" zasvěceně doporučuje ten nejlepší výrobek, ale ve skutečnosti doporučuje ten produkt, ze kterého vyždímá maximální provizi, tedy zákazník je okraden. Z těchto důvodů spolupracujeme pouze s architekty, projektanty a staviteli, kteří naše produkty dokonale znají, zajímají se o novinky a doporučují krbová kamna HWAM z vlastních zkušeností a přesvědčení o jejich designu a kvalitě.
Omlouvám se za tuto odpověď pokud Vás neuspokojila, ale jasná odpověď na Váš dotaz je: na našich stránkách uvádíme krbová kamna, která nabízíme se slevou, protože jsme je použili z marketingových a výstavních důvodů pro naši potřebu a zcela nepoškozená jsou zlevněná o "naše využití" v aktuální mimořádné nabídce našim zákazníkům.
                                                                                                     Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00