Rozhodování mezi výrobci krbových kamen

Zpět


Autor: Neveřejný
Datum: 27.03.2015 12:41

Rozhodujem sa medzi Blazeking (uvadzaju az 14 20 hod. dobu medziprikladania dreva, pri nizkom vykone 3,5kW)) a HWAM.

Q1/ Aka je doba medziprikladania pri modeloch s vykonom 2-7kW na nizkom stupni horenia, t.j. 2kW?

Q2/ Mate zastupenie na SR?

Q3/ Je mozne Vase kachle vidiet na Conecu v Bratislave?

Autor: ADMIN

V rozhodování Vám bohužel nemohu pomoci, protože z Vašeho dotazu není zřejmé pro jaký účel chcete krbová kamna používat, zda se jedná o sekundární doplňkové interiérové topidlo, zda vybíráte krbová kamna s nízkým výkonem, ale zároveň vzduchotěsná, úsporná, ekologická krbová kamna, konvekční dvouplášťová krbová kamna - posílám odkaz: krbová kamna nebo jestli upřednostňujete krbová kamna do kterých lze naložit až 35 kg dřeva a pro tepelné šíření používají větráček umístěný na jednoplášťových kamnech. Hledal jsem u nich nějaké porovnatelné technické parametry, ale kromě toho, že jsou nejlepší na světě jsem nic nenašel. Z toho, co zde píši vyplývá, že nelze srovnávat produkty Mercedesu, jako značky, která vyrábí krásné limuzíny, ale i stejně krásné kamiony. Jejich užitný význam je závislý na prostředí, účelu užívání a představách zákazníka.

Odpovědi k Vašim konkrétním otázkám:

A1 - doba mezipřikládání dřeva při kontinuálním hoření u krbových kamen s nominálním výkonem 4,5 kW je uváděna výrobcem od 50 do 90 minut při spotřebě dřeva 1,6 kg což odpovídá cca 2-3 polínkům. Tato krbová kamna výrobce nedoporučuje používat jako povinný primární zdroj tepla, ale sekundární náhradní doplňkový spotřebič, designově propracovaný, pro radost a komfort užívání.

A2 - pevné zastoupení na Slovensku nemáme, poptávku, dopravu a instalaci pokrýváme z ČR hlavně z důvodu minimální finanční zátěže s dopadem na finální cenu produktů HWAM.

A3 - Conecu, ani jiných veletrhů se díky šířícímu internetu neúčastníme ze stejných důvodů, které uvádím v předchozí odpovědi. Zůstali jsme věrni pouze veletrhu For-Arch, For-Therm v září každého roku a Dánský výrobce HWAM se samostatně účastní Veletrhů ve Franfurktu n/M a italské Veroně.

Budu se těšit a rád Vám budu k dispozici s dalšími odpověďmi, ale pokud se budete ve svém výběru rozhodovat mezi dvěma takto naprosto odlišnými produkty, nebudete se svým rozhodnutím v budoucnu spokojen. Myšlenka o správném rozhodnutí bude hlodat :o)) Vratislav Janeček

Rychlý kontakt

Telefon
602 332 105

Kontaktní formulář

Formulář pro Váš dotaz.

Najdete nás také na

FACEBOOK


Křesomyslova 384 / 17B
Praha 4 – Nusle
140 00